Kirkens Bymisjon

Veledige organisasjoner behøver ikke nødvendigvis å være av internasjonal karakter for å få anerkjennelse. Ofte er det de små, uavhenigige som kan gjøre den største forskjellen i folks liv. Ta for eksempel Kirkens Bymisjon som går rundt og hjelper alkoholikere og rusmisbrukere blant annet. Mye av deres hjelp blir ikke observert altfor mye eller nevnt så mye i nyhetene, men den er likevel svært viktig da det er ikke mange andre som er villige til å hjelpe disse menneskene. Mange ser på dem som at de har skyld i sin egen situasjon og at de dermed ikke er verdige for hjelp. Noe som ville vært katastrofalt for mange av dem om de virkelig ikke var noen som kom for å hjelpe dem.

Heldigvis for dem så finnes da organisasjoner som Kirkens Bymisjon som har gjort det deres oppdrag i å hjelpe de som behøver hjelpes, uansett hvem de er eller hva slags historie de skulle ha. Tenk å være en rusmisbruker og føle en håpløshet, samtidig som ingen vil komme nære for å hjelpe deg siden du bruker heroin. Kan du da innbille deg hvor deilig det må være når en person kommer til deg med et varmt pledd og noe godt å drikke, sammen med litt mat slik at du kan føle deg litt bedre akkurat den dagen? Den neste også, om du er villig til å få hjelp.

Det må være en helt vidunderlig følelse å få i all den dype desperasjon man må kjenne. Tenk så deilig det er å kunne tilby denne hjelpen også da? Så vi må ikke glemme våre egne, til tross for at det er mange andre, svært verdige, saker og aksjoner rundt om i verden.

Alle fortjener hjelp, uansett nasjonalitet, rase eller problem de skulle ha. Sånn er det og sånn må det alltid være.